Претражи овај блог

УНИВЕРЗАЛНА БИБЛИОТЕКА НОВОГ МЕДИЈА. COMPLETARIUM

На други, трећи поглед. ЦЕО СВЕТ је једна држава. "Сазвежђе З"

недеља, 21. јун 2015.

Готово непознати целовечерњи филм Мирослава Антића на Фестивалу европске књижевности. Филм снимљен 1971. године, а Антић је добио Златну арену у Пули за сценарио, али је убрзо стављен „под катанац”

 Бата Живојиновић  и Мира Ступица у "Доручку"
ЧЕТВРТИ Београдски фестивал европске књижевности (БФЕК) који почиње 23. јуна у Дому омладине, приказаће готово непознати целовечерњи филм песника Мирослава Антића, "Доручак са ђаволом".
Филм је снимљен 1971, а Антић је за овај сценарио награђен Златном ареном у Пули. "Доручак са ђаволом" је његово најзначајније кинематографско остварење, али се филм због своје изразите критичности према идеологији тадашње владајуће партије врло брзо нашао у "бункеру". Главне ликове играју Мира Ступица, Велимир Бата Живојиновић, Павле Вуисић и Драгомир Бојанић Гидра.
Овогодишњи БФЕК, како је најавио "Архипелаг", организатор манифестације, приказаће на отварању немачко-аустријски филм "Вољене сестре" Доминика Графа, који говори о животу и љубавима Фридриха Шилера, а у понуди су и ТВ драма "Дрвени сандук Томаса Вулфа", настала према истоименој драми Данила Киша, у режији Бранка Иванде, "Порнографија" Јана Јакуба Колског, снимљен по славном роману Витолда Гомбровича, који је освојио бројна признања на светским фестивалима.
        == из коментара читалаца: Zorz 21. јун 2015. 00:54 : Pa trebalo Vam je samo 44 godine da ga pustite...Samo...Repovi OZNЕ ne popustaju...„Доручак са ђаволом” коначно ван бункера | Култура | Novosti.rs

Нема коментара:

Постави коментар