Тајна ћутања

Овде ће бити пружен простор ћ у т а њ у уопште , дубини ћутања... (ЋУТАЊЕ. Стваралачка, беспоштедна, књижевна и друштвена критика)

недеља, 21. јун 2015.

Готово непознати целовечерњи филм Мирослава Антића на Фестивалу европске књижевности. Филм снимљен 1971. године, а Антић је добио Златну арену у Пули за сценарио, али је убрзо стављен „под катанац”

 Бата Живојиновић  и Мира Ступица у "Доручку"
ЧЕТВРТИ Београдски фестивал европске књижевности (БФЕК) који почиње 23. јуна у Дому омладине, приказаће готово непознати целовечерњи филм песника Мирослава Антића, "Доручак са ђаволом".
Филм је снимљен 1971, а Антић је за овај сценарио награђен Златном ареном у Пули. "Доручак са ђаволом" је његово најзначајније кинематографско остварење, али се филм због своје изразите критичности према идеологији тадашње владајуће партије врло брзо нашао у "бункеру". Главне ликове играју Мира Ступица, Велимир Бата Живојиновић, Павле Вуисић и Драгомир Бојанић Гидра.
Овогодишњи БФЕК, како је најавио "Архипелаг", организатор манифестације, приказаће на отварању немачко-аустријски филм "Вољене сестре" Доминика Графа, који говори о животу и љубавима Фридриха Шилера, а у понуди су и ТВ драма "Дрвени сандук Томаса Вулфа", настала према истоименој драми Данила Киша, у режији Бранка Иванде, "Порнографија" Јана Јакуба Колског, снимљен по славном роману Витолда Гомбровича, који је освојио бројна признања на светским фестивалима.
        == из коментара читалаца: Zorz 21. јун 2015. 00:54 : Pa trebalo Vam je samo 44 godine da ga pustite...Samo...Repovi OZNЕ ne popustaju...„Доручак са ђаволом” коначно ван бункера | Култура | Novosti.rs

Нема коментара:

Постави коментар