ЗАГРЕБ ОД СТАЛНОГ ДОПИСНИКА 
И ОВА предизборна кампања у Хрватској, најжешћа до сада, не пролази без Срба. Мало-мало па их неко спомене, било Србе у Хрватској, било државу Србију. Али Срби су последњих дана најприсутнији у хрватској јавности преко једног од пропагандних спотова који је оборио све рекорде гледаности на друштвеним мрежама. А главни лик је нико други до Слободан Милошевић.
Све је почело са спотом бившег председника Иве Јосиповића, који улази у антологијски избор најнеуспешнијих пропагандних порука. У њему Јосиповић, који је и музичар, лупа удараљкама, а иза њега, у соцреалистичком маниру стоје млади чланови његове странке Напред Хрватска, који на крају сви вичу "Напред Хрватска". Е, онда је уследила пародија у којој је све исто као у изворном споту, осим музике и завршне поруке. Наиме, на крају спота почињу да одјекују звуци "Марша на Дрини" да би се онда зачуо и глас Слободана Милошевића који изговара "Живела велика Србија"!
Самостална демократска српска странка је Државном изборном поверенству предала листе кандидата за Далмацију и Лику, а на челу листа су Милорад Пуповац за средишњу Хрватску, Миле Хорват за источни део и Мирко Рашковић за приморско-далматински део. Председник странке Војислав Станимировић сматра да ће СДСС дати сва три представника мањина из редова Срба, а да постоји шанса и за освајање четвртог мандата на грађанским листама.
А како сада стоје ствари, није немогуће да ће баш сигурна три гласа представника српске мањине бити пресудна за ове изборе.
ПУЧ ПРОТИВ ПУПОВЦА
ЧЛАНОВИ Главног одбора СДСС-а Синиша Љубојевић, заменик жупана Карловачке жупаније, и Срђан Миланковић, други човек Вуковара, за изборе у Хрватској неће се кандидовати као чланови странке, већ на самосталној листи.
Незадовољни су како Милорад Пуповац води странку и тврде да ради искључиво за намиривање српске политичке елите, а не и за народ. Незадовољници кажу да се страх увукао у СДСС и предлажу план којим би почели да се решавају проблеми прогнаних Срба.
НЕЖНОСТИ
У НЕПОШТЕДНОМ дуелу ХДЗ-а и СДП-а око избегличке кризе, ХДЗ је прво оптужио леву коалицију да је донедавно подржавала српске покушаје проглашавања Хрватске фашистичком државом, а онда заратила и са Београдом. А онда су хадезеовци, у последње време, постали крајње нежни према Србији, као и Мађарској, са којом Милановић готово стално размењује варнице.