ЗМИЈА дуга око метар и по која се појавила у аутобусу "Ниш експреса" на релацији Бујановац - Београд изазвала је општу панику међу путницима. Према речима очевидаца, гмизавац се обмотао око ноге путнице на задњем седишту, па су сви из аутобуса непланирано морали да напусте возило на аутобуској станици у Врању.
На лице места изашли су екипа Комуналне полиције из Врања и Владица Станковић из Удружења за заштиту гмизаваца и животне средине "Поскок" из Владичиног Хана, који је змију изнео из аутобуса.
Према Станковићевој изјави, реч је о неотровном смуку. С обзиром на то да гмизавци избегавају људе и вибрације, могуће је да је неко од путника желео да на овај начин прошверцује змију.
Удружење "Поскок" већ две године има уговор с градском управом Врања за безбедно уклањање гмизаваца. С првим топлим данима у години почиње и појачана активност ових животиња, па ће их сигурно бити и у наредном периоду. Змије се након проналажења враћају у природу, јер, како истичу у "Поскоку", реч је о врло корисним створењима која се хране гуштерима, мишевима и кртицама.